Pjesmice za bebe - ucilicaučilica
                                                                

                                                                                                                                          Pitch & Potch Pitch&Potch
   

Od 4. do 5. mjeseca


U ovom razdoblju, Vaša beba se počinje više koncentrirati, obožava igre i zabavu.

Njezino tijelo je ojačalo pa se možete igrati igru kotrljanja. Na jednu stranu pa na drugu, neka se kotrlja na mekanoj podlozi. Vrijeme je i za zabavu prilikom kupanja. Lagano se prskajte i mekanom spužvicom masirajte tijelo Vaše bebe. Nježno savijajte bebina koljena u vodi i ohrabrite je da udara (dok tata pridržava leđa i vrat).

Lezite potrbuške preko puta Vaše bebe. Odignite ruke i noge malo od podloge kao da ste avion, podignite i glavu, pozovite bebu imenom i pokažite joj što da radi. Svaki pokušaj nagradite osmijehom. Igrajte se držeći bebu na svojim koljenima, pjevajte neku pjesmicu (điha-điha).

beba

Vrijeme je za igre s loptom ili kockicama od različitih materijala. Dajte bebi da opipa i osjeti različitost tekstura (guma, tekstil...). Ponavljajte igru sa šuškavim papučicama, lezite zajedno na leđa i objašnjavajte bebi što se događa (povezanost zvuka koji se čuje s njezinom nožicom).

Navucite najobičniju čarapu na ruku (živih boja) i napravite malu predstavu. Ako imate sličnu lutkicu, npr. mačke, opišite i demonstrirajte kako se glasa mačka - mijau.

Ne zaboravite masirati svoju bebu, lagano dio po dio tijela, objašnjavajući joj što radite i koji dio tijela masirate.

Sandra Matošina Borbaš, prof.
(Igre koje možete igrati sa svojom djecom)